6 Temmuz 2018 Cuma

Budapeşte’de toplu taşıma

Bugün Blogcu Anne’nin Instagram’daki paylaşımını okuduğumda aklıma düştü bu konu.
Demişki Blogcu Anne, çocuklar ne zaman toplu taşımada otursa, yetişkinler onlara kötü kötü bakıyor. Çocukların da birey olduğunu anlamamız gerektiğini hatırlatmış.
Şimdi bundurumun Budapeşte’de nasıl olduğunu anlatayım.
Öncelikle Budapeşte’de toplu taşıma sistemi, -buranın yerlileri beğenmese de- bence çok iyi. Metro hatları ve otobüsler için ayrılmış özel yollar aayesinde gün içindeki trafikten kurtulup, hızlıca gitmek istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Ayrıca tramvay hatları da sizi trafikten kurtaracaktır.
Şimdi gelelim çocuklarla yolculuğa, çocukla yolculuk yapıyorsanız, en yaşlı kişi bile ( belki de en çok yaşlılar) kalkıp çocuğunuza yer verecektir. Hem çocuklara olan sevgilerinden, hem de birey olarak onlara saygılarından kaynaklanıyor bu davranış.
Otobüse pusetle binecek olursanız, mutlaka bir yolcu size yardımcı olacaktır. Metrolar biraz daha sıkıntılı maalesef. Metroların asansörleri olmadığı için pusetle yolculuk epey zor oluyor. Yürüten merdivenler, Türkiye’dekilere göre çok daha hızlı ve uzun. Bu nedele pusetle yürüyen merdiven kullanmak daha da tehlikeli olabilir.
Bunun dışında Budapeşte’ye çocuğunuzla yolunuz düşerse, toplu taşımanın keyfini çıkarmanızı öneririm.

1 yorum:

  1. Sevgili blogger size mail attım lütfeeeen okuyun ve nolurr yanıt yollayın. Ciğdem:)))

    YanıtlaSil